Navigation
Triggerpoint massageWat is triggerpoint massage?

massageEen triggerpoint is een plek in de spier waar de contractiele elementen continu samengetrokken zijn. Vaak wordt het een spierknoop genoemd. Het belangrijk effect van een triggerpoint is dat door de contractie op de ene plek, ervoor zorgt dat de spier op een andere plek continu uitgerekt is. Hierdoor staat ook de aanhechtingen van de spier voortdurend onder spanning, wat dan vaak 

weer symptomen veroorzaakt in nabijgelegen gewrichten. De voortdurende spanning in de vezels van het triggerpoint zelf beperken de circulatie in het omliggende gebied. De ophoping van afvalstoffen, maar ook het gemis aan zuurstof en voedingsbestanddelen die voor de celstofwisseling noodzakelijk zijn, kunnen triggerpoints maanden en zelfs jarenlang in stand houden, tenzij er ingegrepen wordt.  

Het probleem bij het behandelen van triggerpoints is dat zij vrijwel altijd pijn veroorzaken op een andere plek. Terwijl de reguliere pijnbestrijding is gebaseerd op de gedachte dat de oorzaak van de pijn gezocht moet worden op de pijnlijke plek zelf. 

Dit zet iedereen op het verkeerde spoor, inclusief de meeste doktoren. Het chemisch stillen van de pijn, dat tegenwoordig de steeds duurder wordende voorkeursmethode is, geeft ons de illusie dat er iets goeds gebeurt, terwijl het in werkelijkheid slechts het probleem verbergt. Als pijn wordt gezien in zijn hoedanigheid, als boodschapper in plaats van als ziekte, kan de behandeling worden gericht op de oorzaak van het probleem. 

Voor het maken van een afspraak, kunt u bellen naar het nummer
06-40468830 of mailen naar info@aandeijsselsportmassage.nl