Navigation
Blessure preventie

Blessurepreventie is het gezonde lichaam gezond houden; het totaal aan maatregelen, die je kunt nemen om schade aan de gezondheid ten gevolge van sportbeoefening te voorkomen of te minimaliseren. Te slappe spieren kunnen weer op spanning worden gebracht door spierversterkende oefeningen, terwijl verkorte spieren weer op lengte worden gebracht door rek- en strekoefeningen.

Door middel van anamnese, inspectie van het lichaam en bewegingsanalyse, kunnen aard en oorzaak van klachten aan o.a. schouder, lage rug, bekken, benen, knieŽn en enkels worden opgespoord.

Blessures of herhaling van blessures kunnen worden voorkomen door advisering ten aanzien van schoeisel, trainingsaspecten en dergelijke. Ook kan als dat nodig is een preventieve bandage en/of tape worden aangelegd en kunnen oefeningen worden meegegeven om het herstel te bevorderen. Voor meer informatie: zie medical taping.

Een consult begint altijd met een vraaggesprek of anamnese. In de praktijk behandel ik lichte blessures, tevens zal ik proberen uit te leggen hoe de blessure in het vervolg voorkomen kan worden.

Behandeling van nieuwe blessures blijft beperkt tot EHBO en doorverwijzing naar een deskundige specialist dan wel huisarts, omdat een sportmasseur dit niet mag behandelen.

Voor het maken van een afspraak, kunt u bellen naar het nummer
06-40468830 of mailen naar info@aandeijsselsportmassage.nl